Blog

Startup.
MivoCloud Baner

5 sfaturi simple despre cum să citești 60 de cărți timp de un an.

Ce fac Elon Musk, Mark Cuban, Peter Thiel și ceilalți cei mai de succes oameni de afaceri?

Ei citesc multe cărți.

Statistica medie CEO arată că se citește câte 4-5 cărți pe lună, ceea ce înseamnă aproximativ 60 cărți timp de un an.

Cercetările arată că lectura ajută la prevenirea bolii "Alzheimer", precum atenuarea stărilor depresive, dar și cel mai important - ajută la luarea deciziilor corecte.

Tim Ferris, vorbind despre cărțile sale, le-a numit "arma secretă", din simplu motiv că cărțile pot înlocui un tutore personal în procesul de luarea deciziilor cât din domeniul afacerilor atât din viață.

În cazul în care cititul joacă un rol important pentru obținerea succesului și îmbunătățirea calităților a modului de viață, atunci cum să învățăm să citim mai mult, pentru a dubla cunoștințele obținute?

Cloud Hosting Simplu pentru Tine.

MivoCloud. Provider IaaS in Romania. Servere cu Tarif pe ora.
1. Învață să citești rapid

În cazul în care sunteți un om de afaceri ca și ceilalți, care citesc acest articol, înseamnă că aveți un anumit anumit număr de cărți, pe care le lăsați pentru mai târziu.

Orice persoană obișnuită, poate citi în medie - 250-300 de cuvinte pe minut, astfel, dacă dublați viteza de citire la 500-600 cuvinte pe minut, veți fi capabil să citiți de două ori mai multe cărți, în tot același timp.

Potrivit lui Ferris, există două metode simple pentru a crește viteza de citire.

1.1. Utilizați un indicator

Folosiți un creion sau degetul arătător, pentru a urmări viteza de citire.

Acest lucru va fi util, la aplicarea metodei următoare.

1.2. Extindeți privirea dumneavoastră periferică

Începeți să citiți câte trei cuvinte, începând cu primul rând, după care treci la ultimile trei cuvinte, tot din același rând. Nu vă faceți griji, dacă de la început nu veți înțelege sensul lecturii, deoarece scopul principal, este de a face ca ochii dvs să poată percepe schimbul de la o viteză obișnuită de citire, la alta nouă.

Din spusele lui Ferris, trebuie să tindeți la viteza: un rând citit timp de 0,5 secunde.

Repetați această metodă până la momentul, când veți simți comfortul cu noua viteză de citire, ulterior înțelegerea textului, la fel se va îmbunătăți.

2. Utilizați tehnologii

În ciuda faptului că există o limită de viteză, cu care suntem capabili să învățăm - citind, tehnologiile ne ajută la accelerarea procesului respectiv.

2.1. Spritz

Spritz te va ajuta să mărești viteza de percepție a textului. Puteți alege un articol de pe internet și cuvintele vor apărea pe ecran, cu viteza setată de dumneavoastră.

Puteți să-l adăugați la marcajele din browser-ul dumneavoastră, citind tot ce doriți de pe internet, cu ajutorul instrumentelor de citire rapidă. Serviciul lucrează cu textele din limba rusă, engleză, spaniolă, franceză, germană și chiar coreeană.

2.2. Blinkist

Blinkist este o platformă online, care adună povestirile scurte din cărți, scrise de oameni care citesc nu mai mult de 15 minute. În acest moment serviciu este specializat în literatura științifico-populară. Din punct de vedere tehnic, Blinkist nu îți va fi în ajutor la citirea cărților mari, astfel încât acesta este doar un rezumat, cu toate acestea, veți fi capabil să căpătați un avantaj - economisiți de două ori mai mult timp și obțineți ideile principale ale fiecărei cărți.

Am folosit Blinkist în următoarele două moduri:

1. Citirea cărților fără tactică

Așa numitele cărți non-tactică sunt construite în jurul unui nivel ridicat, și nu este nevoie să fie citită de la început până la sfârșit. Faptul că cineva deja a citit pentru dumneavoastră, va economisi timpul și vă permite să extrageți 80% din informația utilă.

2. Aruncăm o privire generală înainte de a începe lectura

Aveți posibilitatea să utilizați rezumatele povestirilor Blinkist, pentru a cunoaște ce e scris în această carte, ulterior să decideți dacă merită procurarea întregii versiuni.

Servere Dedicate Personalizate.

Alege singur resursele necesare. Servere de la 49 Euro. Protectie DDoS. IPMI. Suport 24/7/365. Poti adauga RAM, SSD, HDD, IP-uri, hardware RAID etc.
3. Elaborați un program

Atunci când citiți mai multe cărți, contribuiți în special la planificarea corectă a timpului, pentru a reuși. Programul pentru activitățile dvs de bază, poate deveni mult mai productiv la atingerea obiectivului. Acest lucru funcționează nu doar la lectură, puteți să acordați mai mult timp pentru studierea unei noi limbi străine sau la îmbunătățirea unei oarecare abilități.

Cu ajutorul unui instrument simplu ca Google Calendar, puteți planifica ziua și evidenția timp pentru auto-educare. Acest lucru e ușor să-l faci timp de 15-30 minute dimineața, înainte de începerea zilei de lucru, sau la prânz.

Google Calendar vă va ajuta cu notificările, și puteți să-l instalați în telefon.

Vă recomandăm să folosiți aplicația CalenMob, care are o interfață intuitivă clară și este destul de ușor în utilizare.

4. Ascultați cărți în format audio

Dacă doriți să citiți mai multe cărți, este totuși necesar în general să le citiți?

Puteți pur și simplu să ascultați cărțile-audio, unde cineva le va citi pentru dumneavoastră, în glas. Cel mai mare avantaj al cărților-audio, este faptul că puteți simultan face mai multe lucruri, inclusiv să mergeți în transport, să faceți sport sau să lucrați.

Audible.com - companie, deținătorul căruia este Amazon. Aceștea oferă o gamă de peste 850 000 de articole diferite, și puteți să vă asigurați, că veți găsi practic orice carte, care ați putea doar să v-o imaginați.

5. Aruncați cartea, dacă nu primiți de la ea plăcere

Potrivit Psychology Today, creierului nostru îi este mai simplu să se reîntoarcă mai des la sarcini neterminate, decât la cele îndeplinite.

Acest lucru explică de ce continuăm să citim cărți, care nu ne interesează, sau datorită cărora, pur și simplu pierdem timpul.

În cazul în care doriți să citiți mai multă lectură, să păstrați informație și să dublați cunoștințele dumneavoastră, trebuie să aveți plăcere de la ceea ce citiți.

Chiar și acei oameni, care au reușit perfect să dezvolte aptitudinea de citire rapidă, nu pot să citească cărți, care nu-i sunt pe plac, fără a pierde nivelul de înțelegere a textului.

Nu-ți fie frică să renunți la ceea, ce nu-ți place.

Dacă ai nevoie de idei cu privire la ce cărți poți să citești, am elaborat o listă de cărți ( http://www.thegrowthlist.com/book-recommendations/ ), care le recomand pentru lectură.

Întrebări către tine:

Câte cărți citești pe an?

Care din aceste sfaturi le utilizezi, pentru a spori numărul de cărți citite, timp de un an?

Servere Cloud cu functii de IaaS. Tarif pe ora.

Trafic nelimitat. Incearca acum Gratuit.

  • Tradus și adaptat.
  • Share: